Японец с парапланер се закачи за дърво край Дупница

19 Юли 2019 | 14:30
0 коментара
Любопитно

Японец, пристигнал у нас за участие в националния шампионат по парапланеризъм пострада при неочаквано приземяване. Инцидентът станал в района на Дупница.

Екипи планински спасители са провели две акции и са оказали помощ на двама пострадали парапланеристи, съобщиха от Планинската спасителна служба. Двамата мъже са пострадали при летене с парапланер в района на Дупница.

Единият от мъжете е японецът Акира К. Той се приземил аварийно в близост до с. Яребковица, след като се закачил за дърво при полета. Останалите участници и организаторите са локализирали мястото. Информирали са ПСС и Спешния център в Дупница. Медицински екип е пристигнал до мястото, за да му даде първа помощ. Обяснил, че е в добро състояние, но има болки в кръста. Спасителите са го транспортирали с вакуум матрак до болницата. След изследвания е станало ясно, че има съмнения за счупен прешлен и чужденецът е транспортиран до "Пирогов".

"Специални благодарности на д-р Пенкова и на мед. сестра Пепа Николова за бързата и адекватна реакция. Благодарности и на целия екип на ПСС отряд Дупница", написаха в социалните мрежи организаторите.

Вторият пострадал се е ударил при приземяване, състоянието му е стабилно./24 часа/

Добавете Вашия коментар

TOP