Пътна полиция Симитли с препоръки към шофьорите през лятната ваканция на децата

04 Юли 2018 | 15:45
0 коментара
Общество

Препоръки за безопасността на малчуганите през лятната ваканция отправят полицаите от Участък „Полиция” –Симитли, като  дават ценни съвети на децата.

Органите на реда отправят съвети към децата и към техните родители. За пешеходците полицаите съветват:  Използвай тротоарите, минавай през подлезите и надлезите, ходи срещу колите и най-вляво по банкета, ако няма тротоар, преминавай на зелено, пресичай на пешеходна пътека и се оглеждай в двете посоки,пресичай улицата бързо.

Изключително важно за всички е да НЕ гледат в телефона или таблета, когато пресичат и да   преминават с група хора или с възрастен, ако си несигурен.

За велосипедистите, които са много сред децата през ваканцията полицаите съветват още: Оглеждай се и използвай ръцете си, за да покажеш дали ще тръгваш, завиваш, заобикаляш или спираш ,карай колелото по тротоара, ако не си навършил 12 години, карай колелото най-вдясно на пътя, по посока на движението, ако си навършил 12 години, карай колело с работещи спирачки, светлини и звънец и оборудвано със светлоотразители , използвай светлоотразителна жилетка. Тя е задължителна, когато е тъмно, когато няма добра видимост и ако си извън селото или града, дръж ръцете си на кормилото, а краката на педалите на колелото,  карай колелото пред или зад приятеля си, не до него. Използвай велоалеята, ако има такава- а такава в нашия град има в градската градинка и в парка.

Препоръки за безопасна игра, за правилно движение по пътищата като пешеходци, колоездачи. За една спокойна и щастлива ваканция, нека спазваме препоръките за ежедневен прием от деца – пешеходци, велосипедисти.

Добавете Вашия коментар

TOP