Пътна полиция с допълнителни патрули по пътищата в Благоевградско за празниците

20 Декември 2019 | 13:58
0 коментара
Криминално

Във връзка с безопасността на движението на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР – Благоевград е създадена необходимата организация за осигуряване безопасността през празничните и почивни дни.

Това каза на пресконференция старши инспектор Цветан Ангелов, който със заповед от 10 декември тази година е определен за началник сектор „Пътна полиция“ – Благоевград при Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Той подчерта, че по главните пътни артерии е разпредено засилено полицейско присъствие чрез извеждане на допълнителни полицейски патрули, които предимно ще контролират и подпомагат пътното движение. 

„По време на празничните и почивните дни ще бъде засилена дейността, основно към контрол на скоростните режими, недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или такива, които са употребили алкохол и наркотични вещества“, подчерта старши инспектор Ангелов.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ – Благоевград допълни, че ще продължи изпълнението на разпредената на Главна дирекция „Национална полиция“ специализирана операция за алкохол, наркотици и неправоспособност, както и намаляване на пътния травматизъм.

Добавете Вашия коментар

TOP