Пътищата в Пиринско са проходими, остава забраната за камиони над 12 тона през Предела

27 Февруари 2018 | 10:45
0 коментара
Общество

Пътищата в Благоевградска област са проходими при зимни условия. Остава в сила забраната за движение на МПС над 12 тона през проходите Предел и Юндола. 

Днес е неучебен ден за всички ученици в Община Петрич

През изминалото денонощие няма регистрирани пътни инциденти. Машини обработват и в момента основните пътни артерии, съобщават от Областното пътно управление в Благоевград.

В областния център ситуацията е спокойна - има нова снежна покривка, но основните пътни артерии са опесъчени.

Сериозна остава обстановката в община Петрич. Вчера в късния следобед имаше критични моменти със закъсали два автобуса, попаднали в снежен капан край село Беласица. Повече от час бе необходимо, за да бъдат издърпани рейсовете с около 60 пътници от снежните преспи. 

В самия град Петрич снегът също създаде проблеми на местната власт и на местните жители. 

"Снегът беше толкова интензивен, че машините едва смогваха с почистването", призна заместник-кметът на община Петрич Минка Салагьорова.

Техниката на пътноподдържащите фирми е била на крак през цялата изминала нощ. Тази сутрин ситуацията е по-спокойна, макар че в южния град продължава да вали. Днес учениците в общината са в извънредна дървена ваканция. Тя може да бъде удължена и утре, но това ще бъде решено след среща с директорите на учебните заведения./Дарик Благоевград/ 

Добавете Вашия коментар

TOP