Първи поетичен алманах "Камбаните бият за утреня"

19 Ноември 2019 | 10:19
0 коментара
Култура

В Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” беше представен Първия поетичен алманах, посветен на Банско и Пирин. Претворените в стихове чувства на обич към Банско и Пирин са събрани в сборник, озаглавен „Камбаните бият за утреня”.

Съставителите са избрали това символно заглавие, защото звънът на камбаната е зов за пробуждане, подтик към себеосъзнаване, стремеж към осъществяване на житейската мисия на всеки човек.

В препълнената зала на читалището се събраха изкушени от поезията банскалии и приятели на Банско, обединени от любовта си към планината, града и неговия буден дух.
В приветствието си към авторите, съставителите, гражданите и приятелите на Банско, кметът Иван Кадев сподели вълнението си от чутите стихове и пожела на поетите творческо вдъхновение, а на съставителите - да създадат традиция в издаването на алманаха. [poeziq-001]

Като свои мисли, той сподели казаното:
„И нека бият камбаните на Банско! За утреня! За благословия, за вяра, за добротворене. Ново начало за нови дела в нашия общ дом. От всички нас зависи да пазим здрави темелите на този дом, да вдигнем нов покрив, от който да звъни камбаната на духовността!”

Добавете Вашия коментар

TOP