Първанов: Правителството е слабо

15 Май 2016 | 13:10
0 коментара
Политика
Първанов: Правителството е слабо

Днес лимитът на компромиси е вече изчерпан. Това заяви в откриващото си слово лидерът на АБВ Георги Първанов.

Според Първанов не липсата на диалог е големият проблем, а липсата на ефективност в работата на кабинета. "Правителството е слабо. Големият проблем е, че не се вижда потенциал и промени в политиката", категоричен е той. В същото време Първанов посочи, че доскорошният социален министър Ивайло Калфин е много успешен.

Лидерът на АБВ изреди проблемите в различни министерства. В здравеопазването определи работата на Петър Москов като неадекватна. Според него страната ни е изгубила шанса да сме енергиен център на Балканите.

"В МО и МВнР се води вредна за българите политика. В министерство на икономиката не се случва нищо. В МВР хаосът е голям, а министър Румяна Бъчварова не може да справи с него", резюмира Първанов и добави, че с толкова много нерешени проблеми България няма как да се развива. В заложения модел на коалицията има успешни ходове, призна той, но "през цялото време ние носихме отговорността като другите в управлението и носихме критиките от някои решения, но това не беше оценено".

Първанов посочи също, че е необходим нов стратегически коалиционен проект.

“Алтернатива без минало, а с парламентарни решения, без идеологеми от миналото и без двуполюсен модел на управление. Този подход може да доведе до нов съюз, който може да спре алтернативата в момента”, каза лидерът на АБВ.

Той заяви, че партията се консолидира около силна кандидат-президентска кандидатура. През този сезон трябва да се създаде нова политическа алтернатива за управление и нов модел на българската икономика, която ще доведе до силна държава и ниска бюрокрация, смята Първанов.

Според него основната задача през 2016 г. е избирането на нов президент. На втората конференция на АБВ присъстваха и гости от други политически партии като Калоян Паргов от БСП, Красимир Каракачанов от ВМРО, Йордан Цонев от ДПС, Румен Йончев от БДЦ, Любен Дилов син и други. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP