Първанов потвърди: С Ивайло Калфин и Румен Петков напускаме ръководството на АБВ!

21 Декември 2016 | 08:29
0 коментара
Политика
Първанов потвърди: С Ивайло Калфин и Румен Петков напускаме ръководството на АБВ!
Имам намерение да се оттегля от председателския пост в АБВ. В никакъв случай обаче не се оттеглям от политиката. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов

"Причината е, че ние добре прочетохме събитията от последните месеци и години. Очевидно хората искат промяна. Тя не може да се промени като ние си останем в политиката. Освен мен, такова намерение са заявили и Ивайло Калфин и Румен Петков. Идеята ни е да пуснем напред младите", призна той.

Досегашните партии са с консервативна структура. При нас нещата не са така, ние сме партия - движение. На 15-и януари имаме заседание на конгреса и тогава ще се оттеглим. Няма да посочвам заместник", призна Първанов.
 



"Правим това не за себе си, а за хората. Причините все пак за загубата ни на изборите са много. Сега подаваме оставки в една спокойна обстановка, за да се вземат добри решения", добави Първанов. Той каза, че има от какво да се препитава и депутат няма да стане. "Надявам се да си остана "президентът" в очите на хората".

"Има заинтересовани това да се случи. Това са онези, които искат да влошат отношенията между Русия и Турция. Този тип заинтересовани не са от гледащите. Не бих назовал имена. Моята прогноза е, че това няма да прекъсне отношенията между двете страни. Това е добре за България", смята Първанов за атентата в южната ни съседка.

Добавете Вашия коментар

TOP