Първанов насмете Марешки и потвърди необходимостта от предсрочни избори

05 Декември 2016 | 09:08
0 коментара
Политика
Първанов насмете Марешки и потвърди необходимостта от предсрочни избори
"Нищо по-естествено от това БСП, както и ние бихме го направили, да върне мандата и да се върви към предсрочни избори. Тук няма място за сантименти. Всеки опит извън двете най-големи политически сили е обречен на неуспех". Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Няма смисъл да се губи времето на нацията. Видя се, че хората искат промяна. Поздравих Румен Радев, отговори ми, вдигна ми телефона в нощта на изборите. За мен е важно той да оправдае очакванията на хората", подчерта Първанов.

"На мен малко ми идва в повече за 25 години да съм във всяка каша, която се забърква. Не мога да кажа дали Нинова си е говорила с Решетников. Някой се опитва да вкара новия президент в една схема, която е вредна за него - да се обяснява, че не е руски агент. Така президентът коментира уговарян ли е изборът на Румен Радев с Москва. Не искам да се занимавам с този спор. Големият проблем е дали Радев ще си запази авторитета, достойнството си.

"Съветвал съм публично Борисов - да направи много сериозни, дълбоки промени в кабинета. Онова, което се случи на изборите, показа тази криза на управлението. Нищо по-естествено няма от това Борисов и кабинетът да си тръгнат", коментира Първанов.

"Очертават се два полюса, затова много важно е кой е в центъра. Сравненията на Марешки с Тръмп звучат меко казано несериозно. Най-вероятно изборът ще бъде между ляво и дясно". Много по-добре вместо да дадем 300 лв. на онези, които не са се осигурявали, увеличение на пенсиите с 15 лева за всички категории.

"Вече имах възможност да се опаря от госпожа Нинова". Така лидерът на АБВ коментира евентуална подкрепа към БСП.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP