Първа копка на нови спортни съоръжения към ПЛТГ "Никола Вапцаров" в Банско

25 Юни 2020 | 13:11
3 коментара
Бизнес

Днес преди обяд в Банско кметът на общината Иван Кадев и  директорът на Професионалната лесотехническа гимназия "Никола Вапцаров" в Банско – Петър Баряков,  направиха първа копка и дадоха старт на значим проект, който е важно допълнение към спортната инфраструктура на училището и град Банско – "Преустройството на съществуващите спортни съоръжения и изграждането на нови такива в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” .

На събитието присъстваха зам.-кметовете на община Банско Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Ангелов, служители на общинска администрация, директори на училища и представители на фирмата изпълнител, технически и авторски надзор. 

След 5 месеца в двора на училището ще бъдат изграден две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито и зона за тенис на маса на открито. Към спортните съоръжения ще има обособени и трибуни за посетители. Предвидено е поставянето на всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка. Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата и ще бъде направено парково обзавеждане - вело-стоянки, пейки, беседки и др. 

Важно допълнение е, че от изградените спортни съоръжения  ще могат да се възползват учениците от Лесотехническата гимназия, гражданите и гостите на Банско, което допринася за развитие на спортната инфраструктура в Банско и дава възможности за спорт и отдих на открито за голям кръг хора. Стойността на проекта е 684 624 лв. Той се финансира изцяло с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони.

Добавени коментари

До Айде малко внимание бе,журналя! публикува:
26 Юни 2020 | 08:42
Ага рак на дебелото черво а те фане и тебе и майка ти и жена ти и децата ти!
До Баба Венета,Икономов,Владо Кушлев публикува:
26 Юни 2020 | 00:06
Почерпката е за вас,та дано най-накрая се отрезвите,че никой не ви иска и никой за нищо не ви бръсне. :)
Айде малко внимание бе,журналя! публикува:
25 Юни 2020 | 17:37
Директорът на гимназията Петър Баряков не е Петър Баряков,а НИКОЛА Петров Баряков.Петър Баряков беше и бившия Председател на Общински съвет-Банско.А кой "кръстихте" Костадин Ангелов?! Навярно сте искали да кажете зам.кмета Костадин АТАНАСОВ.Има и Ангелов.Ма това е оня пияният ви колега,който търчи с фотоапарата покрай багера.Ама той се казва ГЕОРГИ Ангелов.Та и вие като него ходите да отразявате,за да откачите от почерпката,пийнете и после бъркате имената.Глупаци!

Добавете Вашия коментар

TOP