Пълнолуние в Риби: Избираме между съня и реалността

02 Септември 2020 | 09:14
0 коментара
Любопитно

Живеем ли в илюзия? Позволяваме ли си да мечтаем? Границата между тези понятия е фина – също като леката мъгла, с която Нептун може да ни обгърне. Именно той е в същността на предстоящото пълнолуние в Риби на 2 септември. Когато Луната в Риби застане срещу Слънцето в Дева, няма как да не се замислим за същността на два знака, които толкова държат на грижата.

Ако искате да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на Алекс Иванчева.

Голямата разлика тук е, че ако Девата се грижи за тялото и неговите потребности, то Рибите са изцяло насочени към душата – там, където обвивката няма никакво значение. Формата ще бъде една от темите на този пиков момент за светилата и човешката психика.

За някои това ще бъде подходящ момент да се отпуснат и да потърсят творчески решения или духовен прочит на своята тема. Понякога нещата не могат да бъдат толкова рационални и това генерално е едно от големите предизвикателства на Девата с вроденото ѝ желание да сложи име на файла, да го прибере в папката, за да бъде всичко ясно.

Помислете дали няма нужда да потърсите освобождаване от ситуацията чрез интуитивен подход – може би точно сега той ще работи по-добре за вас. Ако чувствате, че често нещата са неясни и сте объркани в по-голямата част от времето, вземете нещо от Девата – анализирайте темите и отсейте това, с което трябва да продължите напред и останалото, с което трябва да се разделите.

Традиционно пълнолунието е период, в който приключваме процеси, така че да се освободи място за нов подход. Няма как да не си говорим за емпатията, когато Луната е в Риби: обърнете внимание на емоционалните потребности, които може да остават пренебрегвани. Без значение дали са вашите или тези на хората около вас, погрижете се за емоционалния свят. В съвпад с Луната ще бъде управителят на Рибите – Нептун, който ще подсили темата за имагинерното, за съня и желанието ни да избягаме в един идеален свят. На първо място, нека преработим това през изкуството и себепознанието, така че да не се почувстваме подлъгани. По-добре е да отложим всички решения, изискващи обективна преценка и заземен поглед.

Спирам се и на темата за жертвеността, която е свързана с Нептун и Рибите. Често не знаем защо разиграваме този сюжет, но чувстваме, че трябва да спасим някого, готови да жертваме себе си. Разбира се, остава въпросът дали искаме да спасим някой друг или всъщност ние сме тези, които имат нужда от спасение. Ако чувствате, че сте жертви на своя живот, опитайте се да се разделите с този модел, така че да се чувствате пълноценни. Независимо каква подкрепа получавате, най-важното е вие да се погрижите за себе си – това е първата стъпка към промяната.

Желая ви успех!

Автор: Александра Иванчева

Добавете Вашия коментар

TOP