Пълен жребий за 1/8-финалите за Купата на България

24 Септември 2021 | 08:25
0 коментара
Спорт

ЦСКА и Арда ще се срещнат в повторение на миналогодишния финал в турнира за Купата на България още на 1/8-финалната фаза в надпреварата, отреди жребият, който бе изтеглен след края на срещите Спартак Варна – Лудогорец и Марица – Славия.

Другият възлов сблъсък от осминафиналите ще бъде между Берое и Черно море под Аязмото. Левски и Лудогорец изтеглиха приемливи съперници в лицето съответно на Септември Симитли и някой измежду Локомотив Горна Оряховица и Ботев Враца, които се изправят един срещу друг в последния мач от 1/16-финалите за Купата. Победителят в осминафиналите ще бъде решен в един двубой. Срещите са насрочени за 26, 27 и 28 октомври.

ЦСКА и Арда играха в миналогодишния финал за Купата, спечелен от армейците с 1:0.

Който и да бъде, това е, трябва да се справим. Няма слаби отбори, така че трябва да подходим сериозно, още повече, че Арда е с един нов амбициозен треньор в лицето на Георги Чиликов, който ще иска да се докаже на стадион „Българска армия““, коментира жребия старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Ние приемаме жребия такъв, какъвто е. Не е най-приятният жребий, излизаме за победа в един мач. Излизаме със самочувствие и ако можем, да изненадаме ЦСКА. Искам да мине малко време, за да видя реално възможностите – в последната година Арда показа, че може да победи всеки. В момента мислим за следващия ни мач“, сподели наставникът на Арда Георги Чиликов.

Първото, смятам, че най-важното беше да се паднем в София, всичко от тази гледна точка е добре. Когато играеш със съперник от Втора дивизия, ти си фаворит – ако има и минимална нотка на подценяване, можем да съжаляваме. Симпатичен отбор, смятам, че най-важното е да направим един празник за хората. На „Герена“ винаги сме фаворити. Първо трябва да наместим нещата в самия клуб, да изчистим финансовите и спортно-техническите си проблеми. Започваме да напредваме в някои неща. Надявам се да не правим големи крачки назад. Това, което можем да обещаем на хората, е работа“, заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов.

Ние не сме по късмета с жребия. Поне три пъти сме гостували, откакто съм начело. Берое са добър отбор, със сигурност теренът и стадионите са добри, макар че дотогава има доста време. Със сигурност няма да изневерим на стила си. Но, има време да мислим, надявам се да сме късметлии в самия мач. Разбира се, винаги съм бил добре приеман в Берое, ще се видя с моя приятели“, каза наставникът на Черно море Илиан Илиев.

Още не знаем, да. Но това според мен ще бъде Локомотив София, очаквам да срещнем тях. Със сигурност е така, ние допуснахме загуба от Локо София през сезона, ще се опитаме да си върнем. Тези мачове са доста далеч, ще видим моментното състояние на двата отбора. Разбира се, с оглед моментното състояние, Купата ни се явява се като един от възможните шансове да играем в Европа“, коментира старши треньорът на Локо Пд Александър Тунчев.

Изключително важно беше да сме домакини, защото видяхте днес на какъв терен гостувахме, необичайна обстановка за нашите футболисти. Жребият е много добър за нас. Абсолютно, Купата винаги е наша цел, тя ще ни подхожда, хубаво ще е да приключим годината с дубъл – изобщо не подценяваме турнира“, сподели помощник треньорът на Лудогорец Станислав Генчев.

Пълен жребий за 1/8-финалите:

Левски – Септември Симитли

Лудогорец – Локомотив Горна Оряховица/Ботев Враца

Левски Крумовград – Монтана

Септември София – Етър

Левски Лом/Локомотив Сф – Локомотив Пд

Славия – Пирин Благоевград

ЦСКА – Арда

Берое – Черно море. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP