Путин посрещна Борисов с прегръдка

30 Май 2018 | 16:30
1 коментара
Политика

Българския премиер Бойко Борисов се срещна за трети път с президента на Русия Владимир Путин. Срещата се провежда в двореца Кремъл в Москва. Сред обсъжданите теми бе доставките на газ от Русия за бъдещия газов хъб "Балкан".

В началото на срещата премиерът Борисов заяви, че Русия винаги е имала голямо влияние и е добре управляващите да се запознаят с направеното от европейските държави в областта на инфраструктурата, жп и газовата инфраструктура.

Премиерът Борисов благодари за възможността да посети Кремъл след толкова години и посочи, че има теми, по които може да се обсъди напредък заедно с президента Владимир Путин. Положението в световен мащаб и положението на Западните Балкани също е тема, интересна за българския министър-председател.

Борисов похвали добрата съвместна работа в сферата на сигурността и борбата с тероризма, а в края на встъпителните си думи пожела успех на Русия в предстоящото Световно първенство по футбол.

Темите за Западните Балкани, борбата с тероризма и Сирия бяха акценти в разговора между Борисов и Путин.

Двамата обсъдиха и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурносттакакто на европейско, така и на междудържавно ниво. Премиерът Борисов посочи, че усилията трябва да бъдат насочени основно към превенция на тероризма - чрез борба с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

„Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения“, каза руският президент Владимир Путин. Той посочи, че това може се осъществи в сферата на икономиката, културата и духовните връзки.

По-късно Путин дава официален обяд в чест на госта си.

Добавени коментари

Плешивмишотплоски публикува:
31 Май 2018 | 16:24
Абе,доколкото видях,Тиквопитека му се натисна!

Добавете Вашия коментар

TOP