Пуснаха от ареста всички от акцията за ТЕЛК-ове във Варна

21 Февруари 2019 | 06:51
0 коментара
Общество

След няколко часа съдебно заседание, специализираният съд пусна от ареста всички задържани при акцията за ТЕЛК-ове във Варна, предаде БТА. Петко Ников, Юлиян Крумов, Ваня Петкова, Мима Великова са без никаква мярка за неотклонение.

Само сирийските братя Уфак Хашуд и брат му Райан Хашуд остават с мярка „домашен арест”. Според съда те не са опасни за обществото и няма да се укрият.

Съдът счита, още че няма доказателства за организирана престъпна група,

информира NOVA.

Решението не е окончателно и може да бъде протестирано от прокуратурата. То ще бъде обжалвано на 28 февруари. Прокурорът Лидия Манолова коментира: „Ние считаме, че има организирана престъпна група и прочита на доказателствата, който ние сме направили е наистина диаметрално различен”.

Адвокатът Марияна Тодорова обаче каза: „Няма нито един свидетел, който да твърди, че е дал пари на някой от тези лекари, а още по-малко от комисиите на ТЕЛК”.

Според адвоката Емил Георгиев аферата ТЕЛК се проваля.

„Прокуратурата явно действа по някаква поръчка, но няма афера ТЕЛК. Обърнете внимание – от петимата лекари само двама бяха членове на ТЕЛК, другите не са”, коментира още той.

При спецакция бяха задържани две жени и четирима мъже. Двама от тях са родени в Сирия, но са с българско гражданство. С обвинение бяха Петко Ников, Юлиян Крумов, Райян Шахуд, Ваня Петкова, Мима Великова и Уафик Шахуд. При акцията във Варна, по време на която бяха задържани общо 45 души, разследващите откриха 1,7 млн. лв. в касети.

По време на заседанието в сряда се разбра, че в касета на единия от братята е намерена валута в размер на 1,3 млн. лв., а в другия брат е намерена валута, която се равнява на над 200 хил. лв.

Източник: БТА, Nova.bg  

Добавете Вашия коментар

TOP