Пуснаха ново трасе на ГКПП "Кулата-Промахон", опашките от чакащи коли намаляват

09 Юни 2018 | 12:32
0 коментара
Общество

Опашката от чакащи да преминат в Гърция тежкотоварни автомобили се топи, казаха дежурните на ГКПП-Кулата.На граничния пункт вече са командировани служители от Митница "Югозападна" в Благоевград.Работи и ново трасе за обработка на докумените и товарите в камионите. Щателните проверки обаче продължават, въпреки натоварения трафик.

Допълнителните екипи са пристигнали в късния следобед вчера, когато опашката от товарни автомобили бе близо 10 километра.Както вече информирахме на ГКПП-Кулата е базирана линейка с медицински екип. Доставя се вода на тираджиите, предвид високите температури в района.Създадена е и организация съвместно с БЧК за раздаване и на хранителни пакети.От граничния пункт посочват, че в сравнение със същия период на миналата година, броят на преминаващите за Гърция превозни средства е нараснал повече от 10 процента.

Според влизащите в България от гръцка територия наши тираджии, опашката на съседната митница "Промахон" опашката е драстично по-голяма. Камионите чакат до разклона за Кукуш и Горни Порой.

Добавете Вашия коментар

TOP