Пускат движението по АМ "Струма" от Долна Диканя до Дяково

15 Ноември 2019 | 21:34
0 коментара
Общество

Движението по автомагистрала "Струма" от пътен възел "Долна Диканя" до пътен възел "Дяково" /около 10 километра/ в посока Благоевград, което беше пренасочено от началото на ноември по гл. път Е-79 заради ремонти по аутобана, се пуска от 13 ч. в неделя, казаха експерти. Ремонтите - подмяна на фуга на моста при с. Делян, приключват по-рано, срокът беше 29 ноември, две седмици по-рано. Фугата трябваше да бъде подменена изцяло, наложи се и изливане на бетон. Разходите по подмяната са за сметка на фирмата изпълнител - участъкът е в гаранционния 5-годишен срок от пускането на ЛОТ-1 на магистралата.

Очаква се да бъде пуснато скоро и движението по засегнания от пожар през август т.г. виадукт на автомагистралата при с. Джерман. Това ще стане за студентския празник 8 декември, коментираха експерти.

От три месеца по виадукта се ползва само лявото платно, по което движението се реверсива в петък и неделя. За съжаление статистиката за пътния травматизъм за региона е лоша - станали са 339 пътни произшествия, от които 86 тежки, от началото на тази година до сега. Загинали са 14 души, ранени са 80. Сред загиналите са и сръбско семейство - трима души, катастрофирали на АМ "Струма" при Кочериново. За 2018 г. загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма, а произшествията са били 388.

Добавете Вашия коментар

TOP