ПСВ хвърли бомбата с бой над Юнайтед, Миланов не помогна на ЦСКА

16 Септември 2015 | 07:24
0 коментара
Спорт
ПСВ хвърли бомбата с бой над Юнайтед, Миланов не помогна на ЦСКА

ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед източник: Gulliver/Getty Images

Мачът започна с добро темпо, а двата тима не се свеняха да атакуват. Бившият играч на домакините Мемфис Депай имаше шанс още в 5-та минута, но не се възползва от него, а и Джером Зьот изби. 

Въпреки че беше с екипа на "червените дяволи", холандският национал обра овациите на домакинската публика, която радваше до съвсем скоро. Той обаче не спря да тормози защитата на бившия си клуб, независимо от доброто посрещане. 

За съжаление, първите минути на мача ще бъдат запомнени със зверската контузия на Люк Шоу. Английският национал нахлу в половината на ПСВ в 15-та минута и беше посечен грубо от Ектор Морено. 

Футболистът на Юнайтед остана дълго да лежи на тревата и се наложи да бъде сменен от Маркос Рохо. Първоначалните съмнения са, че кракът на Шоу е счупен, но дали е така, ще стане ясно в сряда сутринта. 

След този момент, който прекъсна мача за около 7-8 минути, двата тима продължиха да демонстрират хубав футбол. Максим Лестиен и Лусиано Нарсинх имаха хубави възможности за "филипсите", но не се възползваха от тях. 

Дейли Блинд и Мемфис Депай можеха да открият резултата за английския тим, но и те не можаха да преодолеят противниковата отбрана. Това обаче се случи в 41-та минута, когато гостите най-после поведоха. 

Тогава Мемфис Депай по магичен начин навърза двама защитници и ги преодоля с лека ръка, за да нахлуе в наказателното поле и с прецизен изстрел преодоля стража на домакините за 1:0. 

Малко след това последваха нови два шанса за англичаните, които можеха да решат всичко с втори гол. Но Мемфис Депай не реализира прекрасен пас на Хуан Мата, а в следващата атака Крис Смолинг можеше да е големият герой, но Джером Зьот спаси тима си в последния момент с перфектната си намеса. 

Така по всичко изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят на почивка при преднина на англичаните, но явно домакините не мислеха така. Във втората минута на продължението Максим Лестиен центрира перфектно от корнер и Ектор Морено, който контузи Люк Шоу, надскочи защитник и с глава прониза Давид де Хеа за 1:1.

В тази ситуация топката се отклони и от главата на Дейли Блинд, за да излъже испанския страж. А п ри този резултат дойде и паузата. 

След нея гостите бяха по-активни и отново търсеха да си върнат преднината, но Депай, Рохо и Ашли Йънг не можаха да донесат гол на своя тим. За сметка на това "червените дяволи" получиха такъв в 57-та минута. 

Тогава Максим Лестиен получи топката на фланга след хубав пробив и качи топката на главата на Лусиано Нарсинх. Той стреля много добре и преодоля Давид де Хеа за втори път за 2:1. 

"Червените дяволи" се хвърлиха в търсене на обрат, а след страхотен пас на Бастиан Швайнщайгер Хуан Мата имаше възможност да се разпише, но топката му избяга в последния момент. Това се случи в 61-та минута. 

Антони Марсиал имаше невероятен шанс да възстанови равенството в 80-та минута, когато получи страхотен пас в наказателното поле, но ударът му за малко не намери очертанията на вратата. 

Малко след това и Люк де Йонг можеше да убие всичко като интрига в тази среща, но пропиля страхотна възможност. В крайна сметка повече попадения не паднаха и ПСВ поднесе голямата изненада на старта на груповата фаза в Шампионската лига, след като тресна един от фаворитите на своя стадион. 

източник: БГНЕС

В другия мач от групата между Волфсбург и ЦСКА Москва имаше и българско участие. В Германия на терена за руснаците се появи българският национал Георги Миланов, но той не успя да помогне на тима си да се спаси от поражението с 0:1. 

Халфът започна като резерва в този двубой и се появи на терена в 78-та минута и имаше един шанс да създаде страхотна голова възможност за тима си, но не можа да изведе съотборник на голова позиция. 

Иначе домакините имаха по-хубавите положения в този мач. Луис Густаво, Даниел Калигури и Андре Шюрле не можаха да се разпишат в началото. Особено чисто беше положението на германския национал в 25-та минута, когато получи страхотен пас в наказателното поле, но ударът му беше спасен от Игор Акинфеев. 

Но и стражът капитулира в 40-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава след центриране от аутлинията Юлиан Дракслер стреля с глава, стражът изби, но при добавката на същия футболист нямаше какво да направи и резултатът стана 1:0. 

След почивката имаше и други хубави положения за попадение, но те не бяха оползотворени. Андре Шюрле изпусна хубав шанс за "вълците", а Зоран Тошич и Алан Дзагоев не можаха да вкарат за ЦСКА. Създадената от Миланов възможност беше в 81-та минута, но съотборниците му не я оползотвориха. 

Така повече голове в този мач не паднаха и Волфсбург се поздрави с успеха. Благодарение на него "вълците" имат същия актив, като ПСВ - по три точки. Холандците обаче са с повече отбелязани голове и затова са лидери след първия кръг. /Gong.bg

Добавете Вашия коментар

TOP