Проверки на влизащите у нас от Гърция

01 Май 2018 | 11:42
0 коментара
Общество

Мобилни екипи на митницата и жандармерията са пратени да проверяват денонощно камиони и автомобили, влизащи у нас откъм Гърция.

Акцията е започнала през миналата седмица и ще продължи почти през целия май, включително и в празничните дни около Гергьовден, когато се очаква засилен трафик. Патрулите са разположени по пътищата за граничните пунктове в областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград, предаде “Труд”.

От Агенция “Митници” потвърдиха вчера за операцията, като не се ангажираха да съобщят какъв е крайният срок за приключването й. Спират се всякакви превозни средства след анализ на риска, като се проверяват за нелегални мигранти, гледат се документи и наличности на всякакви превозвани стоки. Специално се търсят нелегални акцизни стоки – горива, алкохол, цигари и др., както и пратки със стоки, имитиращи световноизвестни марки.

Засилените проверки не пречат на нормалното преминаване през граничните пунктове. Резултатите от акцията ще бъдат обобщени и обявени по-късно, увериха от митниците.

Добавете Вашия коментар

TOP