Проверката на РУО - Отговор на откровените лъжи, отправени от Бонка Ичкова!

12 Октомври 2017 | 13:55
4 коментара
Общество

След прецизна и цялостна проверка в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, извършена от Регионално управление на образованието, се установи, че твърденията отправени от синдикалния лидер Бонка Ичкова са откровена лъжа.

Инспекцията бе инициирана, след протестно писмо, подписано от Бонка Ичкова, в което са поместени твърдения за множество нарушения в ЦЛТРДБ. 

От издадения протокол след проверката на РУО, става ясно, че в ЦЛТРДБ се спазват всички нормативни законови и подзаконови актове.  Липсата на каквито и да било нарушения, навеждат на мисълта, че отправените обвинения са с една единствена цел – уронване  престижа на Община Благоевград .

От доклада, подготвен след проверката, става ясно, че твърденията  за непровеждане на педагогически съвети през учебната 2016/2017 година, категорично не отговарят на истината.

Инспекторите от РУО заключват, че обвиненията за липса на длъжностни характеристики на служителите и за липса на всякакъв педагогически опит на директора на ЦЛТРДБ са абсолютно неверни.

Оказва се, че  твърденията за въведени такси за децата в групите без „Предварителен и задълбочен анализ“  категорично са несъстоятелни.

Инспектори от РУО прецизно провериха и „хвърлените“ в пространството обвинения за по-високо възнаграждение за длъжността „домакин“, в сравнение с възнагражденията на педагогическия персонал – тук също твърденията се оказаха „балон“.

Не са открити и нарушения, свързани с трансформиране на длъжността „финансов контрольор“ в зам.-директор.

В доклада си инспектори от РУО посочват, че проверката не е установила абсолютно никакви доказателства за целенасочени неправомерни проверки от ръководството.

Писмото, подписано от синдикалния лидер Бонка Ичкова, в които бяха записани конкретни обвинения, свързани с неспазване на законовите рамки, бе адресирано до представители на държавната и местната власт. Същите тези твърдения, бяха разпратени до представителите на медиите.

Сега, когато всичко това се оказа откровена и зле скалъпена лъжа, възниква въпросът – какво  защитава синдикалният лидер - отговора оставяме на Вас!

Добавени коментари

доКойчо..... публикува:
13 Октомври 2017 | 09:17
Да, вярно е и работи с/у 3000 лв.
АГЕРБ публикува:
13 Октомври 2017 | 07:57
НЕ ТЪРСЕТЕ КУСУРИ ,КЪДЕТО Е ЗАБЪРКАН НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ,ЗАЩОТО САМО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО!ВИНАГИ ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!
йороп то очйоК публикува:
12 Октомври 2017 | 15:30
Ти ли си най-активния, има ли форум, в който да не пишеш?! Изискай документацията от инспектората, прочети я, пък тогава драскай, палячооооооо
Койчо от порой публикува:
12 Октомври 2017 | 15:17
Вярно ли е, че в този център работи жената на зам. Кмета НИКОЛОВ, , ако е вярно, като каква ? Проверката какво казва????

Добавете Вашия коментар

TOP