Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Валери Симеонов

17 Ноември 2018 | 10:16
0 коментара
Политика

 Протестът на майките на деца с увреждания продължава, докато не бъде гласувана оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

До тогава няма да има блокиране на булеварди, каквито видяхме през последните 26 дни, обещаха майките от движението "Системата ни убива". Същевременно палатковият протест на майките ще продължи, докато не бъдат гласувани исканите от тях поправки в Закона за хората с увреждания.

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Оставката му идва след интензивни протести на майките на деца с увреждания, които протестират в продължение на 26 поредни вечери, след като вицепремиерът ги нарече "кресливи жени с уж болни деца". Валери Симеонов лично съобщи за оттеглянето си в сградата на Министерския съвет снощи.

"Поканих Ви, за да Ви съобщя личното си решение за оставката. Причината е медийната кампания, която удря върху рейтинга на правителството и е пречка за нормалната дейност на управлението. Това е едно от най-успешните управления", каза Симеонов и подчерта, че решението му е лично и не е взето под натиск от страна на премиера Бойко Борисов.

Той добави, че оставката му е приета от премиера Бойко Борисов. Моята оставка ще лиши протестите от техните основания, поне частично. Хайде сега да видим дали протестите ще продължат и с какви претенции. Иначе разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, защото аз съм нестандартен политик. Няма никаква драма, не го правя под никакъв натиск. Решението съм го взел след консултация с моите партньори, с г-н Каракачанов и не под натиска на Борисов, заяви Валери Симеонов и изброи постигнатите успехи за времето, през което е бил вицепремиер.

За изминалата година и половина той направи няколкоминутна равносметка и посочи като свои успехи решаването на етническите конфликти в Асеновград, спирането подаряването на 700 дка на Бузлуджа, закона за шума, водоснабдяването на пункт Калотина и др. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP