Протестър се оплака от полицейско насилие в Благоевград, граждани стягат нов протест

03 Август 2020 | 16:30
3 коментара
Криминално

Николай Кутанов, който на вчеращния протест край Благоевград попита полицаите, какво означава за тях България и биха ли дали живота си за нея, не получи отговор, но е получил заплаха и удар, само няколко часа по-късно, съобщиха в социалната мрежа негови близки.

Кутанов, познат от всички протести до момента като Ники Лъвчето, е депозирал жалба за полицейско насилие срещу полицай, охранявал протестните действия.

В жалбата си той твърди, че заплашван от въпросния полицай, а негов колега го ударил в корема.

След протеста край Благоевград, по късно се стигна и до блокада на пътя в Кресна., където се изнесоха и част от протестиращите край Благоевград. Според Кутанов след края на шествието, автомобилът, в който пътувал Кутанов бил спрян за проверка на Е 79.

След като служители на КАТ им проверили документите, жалбоподателят твърди, че на мястото на проверката е пристигнал и микробус със служители на Специализираното звено за бързи действия. От буса слезли двама служители, единият от които В. Чапкънов, към който бяха насочени повечето въпроси, отправени от Николай Кутанов. Протестиращият твърди, че при слизането е бил ударен в корема от едър полицай и заплашван от Чапкънов.

Граждани на Благоевград пък, провокирани от случилото се, организират протест пред сградата на Областната дирекция на МВР, тази вечер, в 19 часа.

Добавени коментари

Oligofren публикува:
04 Август 2020 | 12:43
Kakvo ti e vinoven policaq ?
sveteca публикува:
03 Август 2020 | 18:35
hubava snimka s dve lica. dostoen bulgarski policai i negramoten oligofren
marin публикува:
03 Август 2020 | 18:21
kutunov go e strah i sa se pravi na jertva e tova sa golemite maje

Добавете Вашия коментар

TOP