Протестите в Благоевград продължават до оставка на целия кабинет и на главния прокурор Иван Гешев

17 Юли 2020 | 05:31
0 коментара
Общество

Протестите в Благоевград за оставка на правителството, на главния прокурор и за справедлив, достоен живот продължиха и четвъртък.

  Събралите се днес пред сградата на община Благоевград сравнително по-малко хора от различни възрасти дадоха простор на волеизявлението си, че са част от масовите протести в София и в цялата страна за защита на демокрацията и че ще спрат едва тогава, когато исканията им бъдат напълно удовлетворени. Възгласи „Оставка” озвучиха за пореден път пространството на площад „Георги Измирлиев”.

  Новината за оттеглянето на министрите на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов се посреща като „лош, познат от последните 30 години театър” и недоволните граждани са категорични, че ще спрат само при оставка на целия кабинет и на главния прокурор Иван Гешев.

  Стоян Кьосев, един от организаторите, подчерта на импоривизарния митинг, че събралите се хора са не само срещу правителството, но и срещу всички провалени партии на прехода, както и срещу популизма на президента Румен Радев.

  Около 19 часа присъстващите тръгнаха с шествие по улиците на града, като най-напред се отрпавиха към Съдебната палата./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP