Протестиращите вдигат палатков лагер

29 Юли 2020 | 19:31
0 коментара
Общество

 В столицата и в над 10 областни града тази вечер е обявен национален протест. Протестът в 21-я ден на недоволство започна още от обяд. Бяха блокирани ключови кръстовища в София и в други градове, предаде репортер на БГНЕС.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка лично на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

Протестиращите дадоха заявка, че ще останат на палатка в т.нар. „триъгълник на властта” докато не получат оставката, за която настояват вече повече от двайсет дни.

Пред Съдебната палата пък „Правосъдие за всеки” са опънали огромен трансперант, а след това ще се слеят и с недоволните пред Министерски съвет.

Пред стълбите на сградата на Съдебната палата гражданите настояват за оставката на главния прокурор Иван Гешев, както и за орязване на правомощията на обвинител номер 1. Към протестиращите се присъединиха и симпатизанти на Обединението “Демократична България”, предвождани от съучредителя на обединението Атанас Атанасов.

Не се очаква тази вечер да има шествие из града, обясни за БГНЕС адв. Николай Хаджигенов, един от “Отровното трио”.

Междувременно чрез видео, разпространено в личния профил на премиера, Бойко Борисов заяви, че протестът е форма на демокрация, но не е съгласен със затварянето и блокирането на кръстовища. “Никой не им пречи пред Министерски съвет, но да затварят кръстовища. И другите граждани имат права”, каза Борисов.

В Стара Загора на протест тръгна и автошествие.

Аспаруховият мост във Варна днес също бе блокиран, а малко преди 19 часа стотици варненци водят блокада пред общината. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP