Протести заради високите цени на горивата блокират страната утре, благоевградчани сред недоволните

10 Ноември 2018 | 14:33
0 коментара
Общество

Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и лекарства, както и незабавно спиране на законопроектите за гражданската отговорност и за местните данъци и такси в частта автомобили, поискаха протестиращите срещу поскъпването на живота. 

В националния протест утре се включват 33 български града, включително и столицата. Шест искания към правителството и парламента поставиха протестиращите срещу поскъпването на живота и социалното убийство на българите, и дадоха срок от една седмица на управляващите.

Националният протест утре започва в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

Припомняме, че миналата неделя, стотици жители на Благоевгград също се включиха в протеста срещу скъпия бензин. Над 200 автомобила излязоха на автошествие, което се качи на главен път Е-79 и  стигна до разклона за село Железница. Там за повече от половин час хората блокираха движението и в двете посоки на международното шосе. 

Блокадата образува километрични опашки и от двете страни на пътя, по-голяма част от шофьорите обаче проявиха търпение и заявиха своята солидарност към протестиращите.

Хората се оплакаха от полуделите цени на горивата и от очакваното поскъпване на данъците за колите, на цените на тока, на водата. 

Развяха се български знамена, а от тонколони прозвучаха песни с призив за оставка. 

Добавете Вашия коментар

TOP