Протести за по - добър живот белязаха Пиринско днес, Югозапада на бойна нога /Обзор/

18 Ноември 2018 | 18:16
2 коментара
Общество

Протести срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост в България се проведоха в Благоевград, Разлог, Гоце Делчев и Петрич днес.

Първи своето недоволство изразиха жителите на Благоевград, които в 10.00 часа се събраха на паркинга на голяма търговска верига в града. По-късно около 30 протестиращи се отправиха към Полигона, където имаха намерение да блокират главен път Е-79, но заради предприетите мерки от страна на органите на реда до спиране на движението не се стигна. Протеста приключи около 13.00 часа.

Жителите на общините Банско и Разлог също се събраха на протест. Около 100 души блокираха второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев край Разлог, скандирайки „Оставка“ и „Победа“. Към 12.30 часа започна поетапното пропускане на колоните от автомобили, които се бяха образували на пътя, а около 14.00 часа нормалното преминаване бе изцяло възстановено.

В Петрич също се организира протест, като сборен пункт бе паркинга на общинската болница. Там се събраха около 60 автомобила, но броят има бързо нарасна, тъй като се присъединиха и много хора и коли от Сандански. След автошествие по централните улици на града, протестиращите се отправиха към ГКПП „Кулата“, за да блокират движението там. Част от протестиращите не успяха да стигнат на пункта, защото бяха спрени край село Дрангово и на други места по пътя от екипи на полицията и „Жандармерия“. Все пак на пункта се бяха събрали стотици протестиращи, които за около час и половина спряха движението на ГКПП „Кулата“, като се образуваха колони от леки и товарни автомобили. Стигна се ѝ до напрежение между протестиращите и органите на реда, но нямаше пострадали. Полицията успя да разпръсне събралото се множество от двете страни на пътя, след което застана пред тях, за да не се стигне до нова блокада на пункта.

И жители на община Гоце Делчев протестираха. В автошествие из града се включиха около 300 автомобила, които за кратко блокираха с „жива верига“ пътя към ГКПП „Илинден – Ексохи“.

Протестите в област Благоевград приключиха без сериозна ескалация на напрежението и инциденти./Фокус/

Добавени коментари

Икономов публикува:
18 Ноември 2018 | 19:23
Не ме гонете я че почна да крада по-малко че давам и на Гипсовето и на Дутка че има и за тех.Моля ви се само не ме гонете я крада ама лекичко.Че спра и да заплашвам хората с уволнение че ви дам и пари само още 4-ри години да сам Я.Че се разберем с Гипсовето за изборите,че намажат много пари,само не ме гонете оти нема дека да ида,даже с кой да пия кафе вече нема.Моля ви се граждани на Банско я сам манечок КРАДЕЦ оставете ме.....
Весковия публикува:
18 Ноември 2018 | 18:38
Само да питам Весковия Сашо с коя партия стана общински съветник та ходи да протестира срещу тях?Да си беше подал оставката от общинския съвет като е толкова отворен и морален!Като цицкаше от тях беше всичко розово да го е и лайнаре да го питат от де са му парите

Добавете Вашия коментар

TOP