Протеста от Петрич блокира ГКПП-Кулата

11 Ноември 2018 | 14:59
0 коментара
Общество

Блокиран е ГКПП „Кулата-Промахон“. Това съобщи по време на протеста срещу високите цени на горивата Председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски. 

По думите му около 150 автомобила се намират на място.

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 часа главен път Е-79 с жива верига. Над хиляда души протестират на главната артерия свързваща ни с Гърция и която е традиционно натоварена в неделя.

Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Симитли, местността "Полигона".

Множеството, в което се включиха над 500 автомобиола, паркира колите на полигона и с жива верига от над хиляда души затвори Е-79 с искане за оставка на правителството. Органите на реда пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград – Долно Церово – Железница, но протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят. Блокада има на Е-79 и при Дупница. Тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

Днес в 50 града на страната се провеждат протестни автошествия срещу високите цени на горивата, съобщиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето недоволство и срещу увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното поскъпване на задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Добавете Вашия коментар

TOP