Протест пресъздаде ареста на Иванчева

18 Декември 2018 | 06:12
0 коментара
Политика

Протест блокира за кратко вчера вечерта движението по бул. „Васил Левски“ в столицата. Протестиращи пресъздадоха ареста преди 8 месеца на тогавашния кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова пред Министерството на младежта и спорта.

Протестиращите искат свобода за двете жени и оставката на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Димитров и на Иван Гешев, зам.-главен прокурор.

Татяна Христова, която влезе в ролята на Иванчева каза, че с инсценировката тази вечер искат да кажат, че случилото се през април е било пълен цирк. Според протестиращите Иванчева и Петрова са набедени и публично омаскарени пред обществото, защото са имали смелостта да се опълчат срещу мафията и статуквото.

Днес в съда продължиха разпитите по делото. Биляна Петрова заяви пред съда, че служител в ДАНС я заплашил с убийство. Агентът отрече, а заради изтеклите в медиите специални разузнавателни средства на разпит е призован бизнесменът Александър Ваклин, съобщи NOVA.

Деньо Денев е човекът, приел сигнала за корупция от предприемача Александър Ваклин. Случката е от януари тази година, когато Денев работел в ДАНС. Днес е част от антикорупционната комисия.

Ваклин отишъл на портала на ДАНС и поискал да разкаже за корупционна практика, а Денев го приел. На срещата строителният предприемач не казал да са му искани пари, а че Десислава Иванчева разпитвала жена му и била пресметнала печалбата им. Това дало основание на агента да започне разследване. Имало и указания от спецпрокуратурата да разследва Община Младост за корупция.

Мегаделото "Иванчева" се заплита все повече

По време на съдебното заседание Биляна Петрова обвини Деньо Денев, че я заплашил с убийство.

Заговори се и за изтеклите в медиите специални разузнавателни средства. В едното от тях мъж отправя оферта към Ваклин за 15 000 лева от името на специализираната прокуратура, които „да я оправят".

Изтекоха и предполагаеми разговори между Иванчева, Петрова и Дюлгеров, в които се коментира как да не бъдат заловени при взимането на подкупа. Делото продължава с разпит на Александър Ваклин през януари.

Вижте още във видеото:

 

Добавете Вашия коментар

TOP