Променят движението по улици в централна градска част на Благоевград

09 Март 2020 | 17:23
5 коментара
Общество

За облекчаване на трафика в града и намаляване на замъсяването от автомобили се променя движението по няколко улици в централната градска част на Благоевград.Това съобщи на пресконференция днес зам. кметът по строителство в община Благоевград инж. Евгени Терзиев.

За да се облекчи трафикът ще се отвори за движение и ул.“ Менча Карничева“ между Трето основно училище и полицията.

Ул. “ Цар Иван Шишман” ще бъде извадена от синята зона. На бул.“ Джеимс Баучер“ ще се забрани паркирането и престроя на автомобилите от 7 до 9 часа и от 14 до 18 часа.

Евгени Терзиев обясни,че се правят анализи за засегнатите пътища, за които жителите на общината трябва да плащат винетки. Един от тях е Главен път е-79, който свързва квартал“Струмско“ със село Бело поле и село Рилци. Предстои предложенията да се гласуват на сесия в Общински съвет.

900 000 лв. на година ще струвала на община Благоевград поддръжката на пътищата, които водят до селата и кв. „Струмско“, за да отпаднат винетките.

Добавени коментари

просто коментар публикува:
10 Март 2020 | 09:59
Решението за Ул. “ Цар Иван Шишман” и бул.“ Джеимс Баучер“ не смятам, че ще доведе до промяна, но за ул.“ Менча Карничева“ решението е разумно. Именно най-големите задръствания в зоната около трето училище се получават от напаркиралите автомобили на родители чакащи децата си. Може да се постави патрулиращ полицай в пиковите часове сутрин и вечер и да не позволява паркирането на главните улици, а именно в редица по един да влизат през “ Менча Карничева“ и да има малко ред.
ЛЕЛЕ публикува:
10 Март 2020 | 09:46
АБЕ УЛИЦА ШИШМАН НЕ Е ЛИ БЕЗ ИЗХОД, КАТО ПОЧНАТ ДА ПАРКИРАТ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ. НЯМ ДА МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ПРИ СПЕШНИ СЛУЧАИ ДО КАБИНЕТИТЕ НА ДОКТОРИТЕ, КЪДЕТО МНОГО СА И ПЕДИАТРИ...…….. ПОМИСЛЕТЕ, КАКВО ТОЧНО ЩЕ СЕ ОБЛЕКЧИ...……..
!!!! публикува:
10 Март 2020 | 07:25
Така си дрънка - почесъл се по главата и хоп брънбар не идея...променям организацията на движение на една улица и проблемът се решава???? Г-н зам-кмет - първо се изработва генерален транспортен план, после се променя организацията на движение... За съжаление некомпетентността е на целия екип!
ЮЗУ публикува:
10 Март 2020 | 06:20
Напълно неадекватни мерки, които няма да доведат до нищо! Със или без синя зона преминаването по Шишман е много затруднено , а пък това с Менча Кърничева не му разбирам идеята на инженера какво точно и как ще намали замърсяването, защото след като се отвори от там просто няма да може да се минава. И без да си инженер би трябвало да се сетиш, че никъде по света няма малка улица, с паркирали автомобили и двупосочно движение! А че там е и входа на училището, където ежедневно стотици деца влизат и излизат?
bravo terziev публикува:
09 Март 2020 | 20:49
Bravo Terziev bravo na vas vie ste dostoen kmet bravo

Добавете Вашия коментар

TOP