Променливо време с максимални температури предимно между 20° и 25°

03 Октомври 2018 | 07:29
0 коментара
Общество

 В сутрешните часове на места в котловините на Западна България и в югоизточните райони има условия за образуване на ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца. Днес ще има променлива облачност, по-значителна над Южна България, но само на изолирани места там е възможно слабо и за кратко да превали. 

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна над масивите в Южна България, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 24°, а минималната 9°, в Банско 23°/10°, Симитли 28°/12°, Гоце Делчев 25°/11°, Сандански и Петрич 25°/14°.

Добавете Вашия коментар

TOP