Прокурорската колегия на ВСС взе на прицел бившия зам. прокурор в Разлог М. Каназирев

09 Юни 2018 | 12:50
14 коментара
Криминално

Прокурорската колегия на ВСС образува дисциплинарно производство срещу бившия заместник-прокурор на Районна прокуратура – Разлог Мирослав Каназирев.

Това става ясно от протокола от последното заседание на ВСС, проведено завчера. Предложението е на административния ръководител на Районна  прокуратура – Разлог прокурор Ружена Кондева. Чрез жребий е  избрана и дисциплинарната комисия, която ще работи по производството. Жребият е определил дисциплинарен състав: Огнян Дамянов – председател и докладчик, Пламена Цветанова и Евгени Диков. В краткия стенографски протокол от заседанието на Прокурорската колегия на ВСС не е посочено за какви нарушения ще бъде проверяван Мирослав Каназирев.

Това ще стане ясно едва след приключване на производството, тъй като законът забранява разгласяването на факти или обстоятелства, свързани с дисциплинарното производство, до връчването на акта за налагане на дисциплинарно наказание.

Прокурор Каназирев бе отстранен от заеманата от него длъжност заместник административен ръководител – заместник районен прокурор в Районна прокуратура – Разлог в края на месец март тази година и на негово място бе назначен прокурор Васил Чекански. В момента Каназирев работи като редови прокурор. От проекта на решението за рокадата тогава стана ясно, че освобождаването на прокурор Каназирев е заради пропуски в работата му и вероятно именно за това той ще бъде проверяван.

Според Закона за съдебната власт, когато наказанията се налагат от съответната колегия на Висшия съдебен съвет, те могат да бъдат намаляване на основното трудово възнаграждение от 10 до 20 на сто, понижаване в ранг, понижаване в длъжност и дисциплинарно освобождаване от длъжност./Струма/

Добавени коментари

До община Разлог публикува:
11 Юни 2018 | 13:38
Аз не мога да разбера защо общинарите един път не излязат и не опровергаят нещо. Тука се пише какво ли не, вярно че този сайт не е кой знае каква медия, но тук присъства мнението на хората. Защо не излязат с официално прес-съобщение и не кажат: НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ИМА КОРУПЦИЯ В ОБЩИНАТА, НЕ Е ВАРНО ЧЕ "ДУДО" ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ОБЩИНАТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАБОТОДАТЕЛ, НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ЗАМ КМЕТА КАРА КОЛА ЗА 200 000, НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ЗА СТЪЛБИЧКИТЕ НА ГОЛАК СА ОТКРАДНАТА ПОВЕЧЕ ОТ 120 000, НЕ Е ВЯРНО ЧЕ ТУКА ДЕРИБЕЙСТВА ЕДНА МЕСТНА ФЕОДАЛНА МАФИЯ НЕСВЪРЗАНА С БИВШИЯ КМЕТ И ДЕПУТАТ, НЕ Е ВЯРНО ЧЕ СИНА МУ ОТ УНИВЕРСИТЕТА СТАНА ДИРЕКТОР НА ФИРМА С КОЯТО "УЖ НЯМАЛИ НИЩО ОБЩО", има и още и още, за какво ви е този ПИАР отдел, само да си прави селфита за рожденните дни ли? Излезте един път с някакво опровержение, защото няма значение коя е медията и кои са писали коментарите, така или иначе вашите заплати идват от техните джобове, поне това им дължите, не се дръжте като щраус в пясъка!!!
Разлог публикува:
11 Юни 2018 | 07:24
РАНО ИЛИ КЪСНО ИДВА ВИДОВДЕН
Справедливост публикува:
11 Юни 2018 | 07:10
http://pirinsko.com/rajonniqt-prokuror-na-razlog-r-kondeva-smenq-zamestnika-si-m-kanazirev-s-v-chekanski-43268.html
Справедливост публикува:
10 Юни 2018 | 22:58
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sydiq-vleze-v-zatvora-za-4-godini-zaradi-podkup-1569474
Ангажиран публикува:
10 Юни 2018 | 22:44
Кой каквото е сторил, това ще получи. Дали е виновен или не, ще реши Висшия Съдебен Съвет.
Разлогъ публикува:
09 Юни 2018 | 23:03
Ружена Кондева е най-тъпата и корумпирана прокурорка проверте и делата и ще разберете срещо пари оправя всичко
Razlojenin публикува:
09 Юни 2018 | 17:23
Abe pone na snimkata da behte snimali prokuraturata na razlog nad marbelata. Taa sgrada e na bivshiq sekretar na obshtinata i sega shef na kadastaro, tava ne e le konflikt na interesi, deaka jiveeme shtee se prei, taka si laeme taka si pisheme, kucheto si lae kervano si vravi PINOCHETTTTT MAMA VI DEEEBA!
До жалбоподател публикува:
09 Юни 2018 | 17:10
Добре дошъл на земята, на грозната точка на земята, по зле от Албания и Конго! Първо, къде в света прокуратурата се помещава в сграда която е частна, плаща наем и се намира над пицария?! То това по себе си говори що за прокуратура е. Второ, ДЕ ДА БЕШЕ САМО ТОВА!!!! цялата държава е една прогнила кочина, управлявана от некомпетентни, некадърни и най-лошото комплексирано-алчни хора. Нито хляба ни е хляб, нито млякото мляко, нито полицията полиция, нито прокуратурата прокуратура, нито парламента парламент, нито държавата държава. В целия свят се разправят вицове за България, тази същата България за която се проля толкова много кръв, но ще си умре сама изядена отвътре от тумора ГЕРБ!
Vidimo публикува:
09 Юни 2018 | 16:36
Dano da puknesh laino gnusno,ako li ne nqkoi shte go napravi!
Жалбоподател публикува:
09 Юни 2018 | 16:07
Въпросният прокорор е за разстрел! Напълно некомпетентен! От въпросите които ми бяха зададени в полицията по негово разпореждане след подадена жалба до прокуратурата от мия страна разбрах категорично, че нито беше вникнато в същността на проблема, нито ми беше помогнато, а даже напротив!!!! Видно бяха защитени интересите въпреки правотата само и единствено на ответната страна поради явни уговорки и “симпатии”! Такъв отговор получих на жалбата си, че се чудех да се смея ли, да плача ли! Как не го беше срам не ми е ясно!!! Но на кой да се жали човек при нашта прависъдна систена??? Заради такива некадърници държавата ни е на това дередже!!!! Дано бял ден да не види!!!!!
дъгата маала публикува:
09 Юни 2018 | 15:57
Много сигнали има и за Рожена Кондева тя е най-големия престъпник в прокуратурата. Сигналите са до главния прокурор
ГРОБ публикува:
09 Юни 2018 | 15:34
Sigurno ne e iz nas
Запознат публикува:
09 Юни 2018 | 13:42
Миро е един от най стойностните прокурори в Разлог всички го знаят.Същият не иска да играе по свирката на Ружена и затова иска да го отстрани за да не и пречи в нейните далавери.Кондева винаги действа чрез поставено лице,тя никога не е на първа линия.Успех Миро ти си силен и ще победиш.Твой стар приятел,ти си умен и ще се сетиш кой съм и съм зад теб !!!
разложенин публикува:
09 Юни 2018 | 12:56
РАНО ИЛИ КЪСНИ ИДВА ВИДОВДЕН

Добавете Вашия коментар

TOP