Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда срещу благоевградчанин, открил безразборна стрелба на домашен купон в с. Рилци

15 Октомври 2018 | 07:50
1 коментара
Криминално

Благоевградчанин, открил безразборна стрелба на домашен купон, ще бъде изправен на съд. Прокуратурата внесе обвинителен акт в съда за едро хулиганство срещу 33-годишния Стефан Христов за екшън в село Рилци от 12 декември миналата година.

Той се върнал от работа в Германия и поканил приятели да се почерпят в къщата на баща му. Празненството продължило до зори, като по едно време почерпеният домакин се появил с пистолет и стрелял два пъти от терасата. Един от приятелите му направил забележка, при гостите слязла и майката на Стефан Христов и малко след това купонът се разтурил.

Семейство Рошкови, които живеят в отсрещната къща, се събудили от шум, наподобяващ счупено стъкло, и си помислили, че някое от децата им е станало да пие вода и е строшило чаша. Димитър Рошков видял, че децата спят и казал на жена си, че комшиите празнуват. Към 6.30 ч. Мария Рошкова станала да ги приготвя за училище и видяла, че прозорецът на външната врата е счупен, а на стълбите пред вратата има проектил от патрон. Тя извикала веднага съпруга си, който установил, че и в стената до вратата има дупка от куршум. Димитър Рошков се обадил на Илия Христов, който се извинил от името на брат си Стефан и обещал, че ще покрие щетите.

Съпрузите се притеснили от случката и решили да уведомят полицията. На място бил извършен оглед от полицаи от І РУП – Благоевград, които намерили два проектила от боен пистолет пред вратата на Рошкови. При претърсването на жилището, където се вихрил купонът, са открити ловни и бойни патрони, но не и оръжие.

По случая е предприето разследване, разпитани са свидетели, а Стефан Христов се е възползвал от правото си да не дава обяснения за стрелбата. Той е обвинен за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като с произведените два изстрела е създал опасност за живота и здравето на съседите.

Тъй като 33-годишният благоевградчанин е неосъждан, наблюдаващият прокурор го освобождава от наказателна отговорност и делото срещу него ще се гледа по реда на чл. 78А, т.е., ако бъде признат за виновен, ще бъде глобен.

Насроченото за разглеждане  първо заседание в Районен съд – Благоевград се отложи, тъй като Стефан Христов се намира в Германия.Струма

Добавени коментари

Цветослав Велчев публикува:
15 Октомври 2018 | 19:56
На Запад ни се чудят,че у нас има дребно,едро и спортно хулиганство. При тях противообщественото деяние е едно-хулиганство с със съответните правни мерки и наказание . Така се поддържа държавнотта !

Добавете Вашия коментар

TOP