Прокуратурата в Пазарджик пое разследването на тежката верижна катастрофа, при която загинаха петима души на неопесъчен участък

24 Декември 2018 | 03:29
0 коментара
Криминално

Разследването на катастрофата край Пазарджик отива в прокуратурата

Окръжната прокуратура в Пазарджик пое разследването на тежката верижна катастрофа, при която завчера загинаха петима души на неопесъчен участък, предаде БНТ. 

Проверява се работата на фирмата, ангажирана с поддръжката на пътя - пазарджишкото дружество "Еко Хидро". Най-вероятно фирмата ще бъде санкционирана, съобщиха от Областното пътно управление.

Днес, както надлезът, така и целият път до Велинград са обилно опесъчени. Разследващите екипи са установили как точно е станала катастрофата край пазарджишкото село Звъничево, при която загинаха три жени и двама мъже, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Става дума за няколко последвали един след друг инцидента, причините за които ще бъдат изяснени окончателно, след като станат ясни резултатите от назначените експертизи и се анализират показанията на свидетели.

Местните жители предупреждават за друг проблем на надлеза - от 8 години след авария на електропровод не светят никакви лампи, което прави пътя опасен в тъмните часове на денонощието. След острата критика към стопанина на пътя, проверка на място направиха и от Института за пътна безопасност. Според експертите в неправителствената организация в пътния участък има множество нарушения.

Според закона движението в населено място е с максимална скорост от 50 км, но от Института по пътна безопасност твърдят, че на надлеза ограничението трябва да бъде от 30 км при мъгла. Заради проблемите с този път се настоява за оставки в АПИ. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP