Прокуратурата ще разследва съдия за корупция, кмет подал сигнала

17 Февруари 2020 | 15:52
0 коментара
Криминално

Сигнал за корупционно престъпление на съдия ще разследва прокуратурата. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Сигналът в подаден от кмет.

Милева допълни, че от държавното обвинение първо искат официално да постъпи сигналът, а след това ще дадат подробности. Говорителят на главния прокурор обобщи, че най-вече от кметовете са постъпвали сигнали за корупция.

По-рано един от кметовете на срещата в Съдебната палата запозна главния прокурор със сигнал за имот на село Къшин, бивше селско игрище, което е дадено на един магистрат. Кметският наместник съобщи, че е подал сигнала в КПКОНПИ и в СГП, а днес вече е споделил и с Иван Гешев, който се е ангажирал да провери случая. "От две години с хората в селото се борим да си го върнем този имот", разказа пред медиите кметът на Къшин. "По един или друг начин, е даден на магистрат", добави той.
 
Преди него кметът на Калофер Румен Стоянов пък се е оплакал пред Гешев, че 8 месеца чака да се задействат властите по негов сигнал за корупция, подаден до няколко институции. Изпратил е данни за корупция при обществени поръчки до спецпрокуратурата, до Министерство на правосъдието, до МС, до Президентството и няма резултат. Предоставил на Гешев и докладите на АДФИ, пише "Дарик".

"Аз лично подадох сигнал за минералния комплекс и нищо не стана. Запознах го с доклад, който бях предал преди 8 месеца за кражба на над 100 хил. лв.", коментира кметът за разговора с Гешев. Попитан дали става въпрос за корупция, Стоянов заяви: "Не мога да кажа такова нещо, но така излиза. По какъв начин се е скрил този сигнал, не мога да кажа, но явно има проблем".

Добавете Вашия коментар

TOP