Прокуратурата с нови доказателства срещу “Тад груп”

23 Август 2019 | 14:59
0 коментара
Криминално

Прокуратурата разпространи още доказателства срещу компанията „Тад груп” и тримата обвинени за източването на данните на 5 милиона българи от системата на НАП. Решението на магистратите е взето след множество запитвания. 

Обвинените по делото са шефът на „Тад груп” Иван Тодоров, търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков, предава Нова телевизия.

„До настоящия момент Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, а именно на 01.08.2019 г. и на 09.08.2019 г. Подчертаваме, че тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане”, се казва в прессъобщението.

Според държавното обвинение „въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи”, казват от прокуратурата.

Новите доказателства се пускат след разрешение на прокурор, става ясно още от съобщението.  

Добавете Вашия коментар

TOP