Прокуратурата разследва учителката, шамаросала 11-годишно в Помощното училище в Благоевград

26 Октомври 2017 | 12:05
0 коментара
Общество

Районната прокуратура и РУО са сезирани за инцидента, при който учителка от бившето Помощно училище в Благоевград удари шамар на 11-годишно дете със специални образователни потребности пред съучениците му.

Това съобщи началникът на отдел „Закрила на детето“ в Благоевград Емилия Маникатова. Инцидентът e станал във физкултурния салон на училището. За детето от три години се грижи приемно семейство. „Детето просеше преди да бъде настанено в приемно семейство. В поведението му вече се наблюдава положителна промяна”, допълни Маникатова.

Срещу учителката, ударила детето, досега не е имало оплаквания и сигнали, съобщиха от училището. Наказанието, което я грози, е от забележка до дисциплинарно уволнение. От Регионалното управление на образованието казаха, че очакват писмен доклад от училището за инцидента.

„Подканяйки го няколко пъти, се е стигнало до пререкание, в резултат на което се е стигнало до този инцидент и тя му е ударила шамар, за да излезе навън”, обясни директорката на Помощното училище Магдалена Ковачка.

Добавете Вашия коментар

TOP