Прокуратурата проверява записа с Борисов

17 Юни 2020 | 12:03
0 коментара
Криминално

Доколкото ми е известно, Софийска градска прокуратура се е самосезирала за въпросния запис. Така отговори главният прокурор Иван Гешев на въпрос на медиите дали ще се разследва записа, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов.

Гешев е в Пловдив заради масирана акция срещу битовата престъпност в града. Разследването ще върви в две посоки - дали записът е резултат от незаконно използване на СРС, или става въпрос за манипулиране на запис, каза още главният прокурор. Преценката какви действия се извършват, се вземат от наблюдаващ прокурор от СГП, допълни Гешев.

Но моето лично мнение, като гражданин, а не като главен прокурор е, че превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт и през последните 20 г. генерираме изключително много скандали и даваме изключително лоши сигнали към европейските ни партньори, каза главният прокурор и добави:"Превърнахме записите не в юридически казуси, а в политически разпри".

Трябва да се спазва законът от всички. Включително дори и ако теоретично записът е верен, допълни Гешев.

Главният прокурор  коментира и постовете в социалните мрежи на обвиняемия бизнесмен Васил Божков: „Какъв е Васил Божков? Обвиняем, който се укрива от българското и европейското правосъдие в чужбина. Този човек отправя призиви от фейсбук, социални мрежи и телефони! Прокуратурата проверява сигналите дори и от колажи, комикси и снимки. Ще се провери дали е започнал като дисидент от Магурата“.

Добавете Вашия коментар

TOP