Прокуратурата поиска 15 г. затвор за тримата обвиняеми по делото "Иванчева"

14 Април 2019 | 14:12
0 коментара
Криминално

Истината винаги побеждава. Тя винаги е на страната на този, който не лъже и който се бори за правилните каузи.

Това заяви подсъдимият бивш кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева, цитирана от Дарик радио. Заедно с другите двама обвинени - нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Иванчева се яви в Специализирания съд, където започнаха финалните пледоарии по делото срещу тях.

„Слава Богу, ние се оказахме достатъчно силни. Истината те прави силен, а ние се позовахме на нея”, коментира още Иванчева преди началото на заседанието.

Процесът срещу тримата отне на правораздавателната ни система близо една година, след като на 18 април 2018 г. Иванчева и Петрова бяха задържани с белязани пари пред спортното министерство в София.

„Нямаше нито един свидетел, който да намекне, че е имало умисъл или нещо, което ние по някакъв начин да сме искали – пари за нас или наша полза”, категорична бе Десислава Иванчева.

„Според всички проверки, като вътрешен одит и АДФИ, нямаме и за 10 лв. забележка. Ние сме си работили законово“, допълни още тя.

На въпрос каква е равносметката ѝ за последната година, откакто тече процесът срещу нея, тя отговори: „Опропастен живот – на близки, на приятели, на познати. Разболяна психика и физика”.

Заместничката ѝ Биляна Петрова пък намекна за очакващи се изненади в съдебната зала.

„Днес ще видите, че обвинителният акт и сценарият се различават значително. Сценарият не почива на факти и доказателства. Ще се види, че прокуратурата си е измислила една картинка. Благодарение на тази картинка и скалъпени доказателства, една година животът ни е разбит – 8 месеца в ада и 4 месеца под домашен арест“, коментира тя.

И според двете в обвинителния акт на прокуратурата има „измислени реплики и срещи”, а целта е била една – да се премахне законно избрания кмет на района.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за обвинямите по делото "Иванчева".

От държавното обвинение поискаха още максимална глоба и конфискуване на имущество и за тримата обвиняеми.

Добавете Вашия коментар

TOP