Прокуратурата подвига обвинение на Симеон Дянков, СДВР го издирва

03 Януари 2017 | 14:51
0 коментара
Политика
Прокуратурата подвига обвинение на Симеон Дянков, СДВР го издирва

Има постановление за привличане в качеството на обвиняем и на бившия министър на финансите в кабинета ”Борисов 1” Симеон Дянков. Това каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред журналисти.

Той ще бъде обвинен във връзка с продажбата на държавния дял в електроразпределителното дружество EVB през 2011 г. Дянков ще отговаря за престъпления по служба за приватизацията на акции от държавния дял. На известния адрес Дянков не е открит, възложено е на СДВР да го издирва. Ако и те не се справят, ще бъде обявен за общодържавно издирване, каза Арнаудова.

Тя обясни, че Трайчо Трайков е обвинен, че като министър на енергетиката и принципал на Електроразпределение АД не е положил достатъчно грижи за опазване на повереното му имущество и е дал съгласие на за продажба на миноритарния дял на държавата в ЕВН в резултат на което е настъпила щета за близо 21 млн. лв. Парите от продажбата на миноритарния дял не са постъпили в Сребърния фонд, каквото е законовото изискване, добави тя. Трайчо Трайков е с мярка за неотклонение "подписка".

Добавете Вашия коментар

TOP