Прокуратурата: Каролев сам се командировал в хотел в Разлог

25 Март 2020 | 15:57
0 коментара
Криминално

Финансистът беше задържан във вторник

Владимир Каролев саморъчно е подписал декларация, според която се командирова до хотелски комлекс в Разлог. А целта на командировката била „консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“. Това сочат данните от разследването на прокуратурата спрямо извършеното от Каролев нарушение на карантината, предава БГНЕС.

Държавното обвинение е установило още, че въпросният комплекс има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването. Видно от публикации в социалната мрежа, Каролев е нарушил собственоръчно декларираните обстоятелства, напуснал е хотелският комплекс и демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на коронавируса, добавят от прокуратурата.

Задържаха финансиста Владимир Каролев за нарушаване на карантината

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по повод публикации в социалната мрежа, от които е видно, че гражданин на столицата е предприел пътуване до друга област, без то да има характера на неотложно такова, с което е нарушил заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Тя е издадена във връзка с въведеното с решение на Народното събрание в страната извънредно положение за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

В тази връзка е образувано производство. Възложено е на Столичната дирекция на вътрешните работи да се установи дали и каква декларация е представило лицето, както и как е обосновало пред полицейските служители от съответния КПП, през който е преминал, необходимостта от излизане от София-град и пребиваването в Благоевградска област.

По този повод във вторник е направен опит за призоваване на финансиста на адресите му в София, но не е открит там. Служител на СДВР е осъществил връзка чрез мобилен телефон него , като при проведения разговор е установено, че той се намира в Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР. Това обстоятелство е наложило Каролев да бъде задържан за 24 часа.

Влиза в сила новата декларация за преминаване през КПП-тата

„Софийска районна прокуратура намира за необходимо да обърне внимание, че действията по нарушаване на противоепидемични мерки са осъществени от Вл. Каролев - публична личност, бивш столичен общински съветник, и като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти. Още по-укоримо е обстоятелството, че чрез социалната мрежа Вл.К. целенасочено е предприел действия, за да направи публично достояние начина, по който е напуснал столицата, грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Софийска районна прокуратура декларира готовността си да реагира и занапред на всеки станал ѝ известен случай на извършено престъпление от общ характер, в това число и на зачестилите в последните дни деяния, свързани с безотговорното отношение и явното нежелание на отделни граждани да спазват въведените в страната ограничения и мерки, в условията на извънредното положение, в което страната се намира”, уточняват от държавното обвинение.

Добавете Вашия коментар

TOP