Прокуратурата издирва офиси на "М кредит" в Благоевград

08 Май 2017 | 09:29
0 коментара
Общество

Прокуратурата в Благоевград започна разследване за раздавани незаконно бързи кредити.

Държавното обвинение се самосезира след излъчени телевизионни репортажи за нелегалната дейност на фирмата "М кредит", която има два офиса в Благоевград и в Дупница.

В офиса в Благоевград се отпускат кредити само срещу лична карта и с висок лихвен процент. В схемата обаче са замесени и собственици на други кредитни къщи и обменни валутни бюра в града, сочи предварителното разследване.

При получаване на 200 лева от нея, длъжникът трябва да изплати 260 в рамките на 5 месеца. Просрочването на точните дати струва по 2 лева допълнително на ден.

Ако не плащат вноските си, длъжниците получават писмо със заплаха за запор над имуществото им, както и всяващи респект телефонни обаждания.

"М кредит" е под запор и не извършва дейност, според Търговския регистър. Под това лого обаче действа реално функционираща фирма, която според регистъра се занимава с обмяна на валута, но не и даване на кредити. Учредена е с 2 лева капитал, разкри разследване на Нова.

Зад тази дейност стоят Георги и Ивона Близнакови от Дупнишката популярна каса, която ограби над 4 милиона лева от 227 вложители. Близнаков все още е в ареста, но кредитната дейност развиват синът му Сотир жена му Ивона, която е под парична гаранция от 30 000 лева, постановена от съда.

Някои от пострадалите от пирамидата са дали на измамниците шестцифрени суми, спестявани цял живот.

Скритата камера на телевизията показа, че всички действащи лица от "Популярната каса" работят в офисите на "М кредит". източник: Еновина

Добавете Вашия коментар

TOP