Прокуратурата чака отговор от КЕВР и КЗК дали да погне мощния бизнесмен Й. Каназирев за нерегламентирана продажба на еленергия в „Пирин голф“

24 Октомври 2017 | 21:51
11 коментара
Общество

Данни за извършване на нерегламентирани дейности, касаещи снабдяване и продажба на електроенергия, е установила полицейската проверка за фирмата на един от най-нашумелите бизнесмени в Разложко Йордан Каназирев – „България Холидейз“ ЕООД.

Това бе потвърдено от Районна прокуратура – Разлог, която в началото на месец септември тази година след подаден сигнал за незаконна продажба на електроенергия от собственик на имот в луксозния комплекс „Пирин голф“ разпореди проверка. От прокуратурата потвърдиха още, че материали от преписката са изпратени по компетенции на контролните органи, а именно Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на потребителите, които трябва да извършат проверка и да излязат със становище в 30-дневен срок.

Проверката трябва да установи дали са извършени нарушения от страна на фирмата на Й. Каназирев съгласно Закона за енергетиката при пренос, търговия, доставка, разпределение и снабдяване с еленергия. На този етап срещу фирмата на Каназирев няма образувано наказателно производство. Въз основа на събраните в хода на проверката материали и констатациите на контролните комисии държавното обвинение ще преценява дали има данни за престъпление от общ характер и дали „България Холидейз“ ЕООД да бъде подведена под отговорност.

Както „Струма” писа, фирмата на Йордан Каназирев стана обект на проверка след депозирана в РП – Разлог жалба от софиянеца Иво Василев, собственик на жилище в „Пирин голф“, който поиска прокуратурата да разследва продава ли незаконно и без лицензи електроенергия фирмата на Каназирев „България Холидейз“ ЕООД на собственици на апартаменти и къщи в комплекса, както и дали има упражнена принуда да подписват договори за управление на собствеността им. Василев направи преди месец и половина публично достояние и схемата, по която според него фирмата на Каназирев печели милиони за сметка на хората, купили си жилища в „райското кътче“ на Разложката котловина.

Според сигнала на И. Василев, без да има лиценз по Закона за енергетиката, фирма „България Холидейз“ ЕООД, наследник на фалиралата „Пирин голф Холидейз клуб“ и съвместно със следващата от плеядата фирми на Йордан Каназирев, който е и съсобственик във фирма „Балканстрой“, незаконно и без никакви лицензи продава електроенергия на собствениците. Преди това обаче предварително ги задължава да подпишат договори за управление и поддръжка на цени от 14 евро на кв.м със супернеизгодни клаузи, като например срок 10 години, и то с автоматично подновяване, което реално ги прави вечни. Така собствениците се оказват в един омагьосан кръг, с примка около врата и ако решат да прекратят или откажат да подновят договорите си или не са съгласни с някое от условията, поставени им от „България Холидейз“, електрозахранването им бива прекъсвано, а кабелите в общите части на сградите биват унищожавани. Застигат ги и други неприятности и посегателства срещу имуществото им, като пукане на  гуми на автомобилите или други вреди, пише в сигнала си Иво Василев.

Парадоксалното в случая е, че по казуса сигнали вече са подавани до Комисията за енергийно и водно регулиране, но без резултат. Какви ще бъдат констатациите й след намесата на прокуратурата, която вече е установила нерегламентирани дейности, касаещи снабдяването и продажбата на електроенергия в „Пирин голф“, би трябвало да стане ясно до месец.Струма

Добавени коментари

Kato mi peehs penke le.... публикува:
26 Октомври 2017 | 18:45
Tuka pa se shiraa nekakvi fantazii, koi da gi pogne, koq prokuratura???!!!! Rujena le, dekato gi poznva sichki mestni tarikati i si qe i pie s nih i e prava merudiq na seki priem. Tuka e Absurdistan hora, oblast Tatarstan, vie mai pa iztreshtehte....
до Балканстрой публикува:
26 Октомври 2017 | 16:17
Балканстрой тока не могат да си платат, вечерно време в базата им е рок,сигурно така ще стане и в общината.Поне ще станем известни ще дължим пари на всеки в България,така работи той,ама поне ще научат къде е Разлог. Или пухчо или владимиров кмет,хахаха в Балканстрой тотално не сте със всичкия си.То там останаха само натегачите и свиркаджиите.Поне знаете къде ви ходят заплатите в ягуара му,хахаха.
Balkanstroy публикува:
26 Октомври 2017 | 13:23
Vladimirov kmet!!! Samo togava shte se opravi toq region.
aman публикува:
25 Октомври 2017 | 22:30
toq Wasilew da si beshe platil toka wmesto da plashta za statii.
Платено публикува:
25 Октомври 2017 | 22:20
Платена публикация с платени продажници. Ебаси медията. На ден трябва да се пишат по 100 статии за тея боклуци дето не си плащат разходите. Що се отнася до Балканстрой и сие. Тая фирма наемаше всякакви боклуци и крадци и хората я окрадоха. Едно време се биеха в гърдите за голямата фирма. Сега е развалина от същите тея крадливи боклуци. Каназиреви и Калоянови са добре. Имат си 5 завода и не им пука за никой. Разлог губи защото в града само кражба е в главата на хората.
Razlog публикува:
25 Октомври 2017 | 20:12
Бизнесмен, ама на гърба на хората ...то всеки така знае!Най- некоректния работодател в Разлог е именно Данчо Каназирев!!! Кражби отвсякъде и по всяко време...!
puhcho публикува:
25 Октомври 2017 | 20:09
Nema kakvo da se zanimavame s teq.Puhcho i toq izgoreliq sofianec shte gi dovarshat,ediniq si vze q7 za smetka na tehnouud,drugia jaguar za 300 000lw za smetka na rabotnicite na piringolf i bulgariaholideiz i plashtat po 5000 lv lizingi za vseka kola na mesec mesto da dadat zaplati.Inachi ako gi pitash i dvamata golemi shefove a nemat akal za 5 stotinki,mnogo otvoreni pak ne mojesh gi izgonish ot selo razlog.E te tia dvamata shte gi falirat drug ne im trebva,taka che spokojno.
Гиоши публикува:
25 Октомври 2017 | 18:16
Пириско - ставате смешни като публикувате измислици! Иво Василев - не си купувай имот като не можеш да си го позволиш. Купил си той имот за без пари и иска да не плаща нищо. Продавай и тичай в мишата си дупка.
работник публикува:
25 Октомври 2017 | 14:59
men me zawklekoha ot balkanstroj s 1000leva ,edin ot shefofeve wladimirov e vzel parite i ne mi gi dawa i me zaplashva basai i kradcite,a v shcetvodtvoto kazhaha che uj sam gi vzel palni izmamnici i kradci i drugi ima kato mene,nema koj da im raboti veche
Irinin публикува:
25 Октомври 2017 | 10:30
Ако не може да плащаш, защо купуваш. Тоя Василев е мишка!!!
eerttn публикува:
24 Октомври 2017 | 22:04
боклука си е боклук

Добавете Вашия коментар

TOP