Производители на лавандула от района на Сатовча измамени с 400 хил. лв.

16 Юни 2020 | 10:15
0 коментара
Бизнес

400 хиляди лева са производители на лавандула от района на Сатовча, предава NOVA. 

Хората произвели от билката, след което я продали на фирма-изкупвач. После обаче пари не получили, въпреки че опитали да намерят съдействие къде ли не. Производителите са категорични, че си чакат парите.

Очаква се загубите да нараснат, тъй като хората са произвели новата реколта, за която са платили на тези, от които очакват плащане отпреди 2 години. „Дължат ни около 400 000 лева. Ако не се вземат мерки, ще затворим границата, докато не платят.

Изкупиха коренчетата на 2 стотинки и казаха, че ще ни платят. Лъжат ни и накрая казаха, че няма да получим никакви пари”, разказа потърпевш. „Стремежът на всички министри, както и на нас, бе да преминем на алтернатива, която да е по-полезна.

Уговаряха ни и от Европа, но се оказа, че хората са сериозно излъгани. Платили са си чинно разсадът, който им е даден. След това е купен този, произведен от тях, но е един вид откраднат, защото не е платено”, обясни  кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Производителите коментират, че се чувстват измамени, а освен това са и в безизходица заради кризата около коронавируса. За сега те възнамеряват да протестират мирно, но ако не се вземат мерки, заплашват да преминат към блокиране на границата.

Добавете Вашия коментар

TOP