Произвеждат 50 000 кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

21 Януари 2018 | 11:21
0 коментара
Общество

Затворха писта "Томба" заради подготовката за Световната купа по сноуборд в Банско.

На страничния й ръкав „9А” на Бъндеришка поляна се изгражда трасето за бордъркрос и той също не работи за туристите. Всички останали писти са отворени.

Има отлично снежно покритие благодарение на системата за изкувствен сняг и на обилните снеговалежи от последните дни. За състезанията ще бъдат произведени 50 000 кубика сняг, които ще бъдат обработени с помощта на над 160 професионалисти и доброволци. Състезанията ще се проведат между 26 и 28 януари, а тренировките са предвидени за 25 януари.

Във връзка с предстоящото провеждане на Световната купа по сноуборд в Банско, общината и Българската федерация по ски организираха акция по набиране на доброволци. Организаторите поканиха ученици от горните класове, както и жители на планинската община да се присъединят в подготовката на проявата и да се запишат като доброволци.

„Всичко е наред, има достатъчно доброволци. Доста от тях имат опит, защото са работили в предишни прояви. Изказваме им своята искрена признателност и благодарност за неоценимата помощ, която ни оказват”, твърдят организаторите. 

Добавете Вашия коментар

TOP