Прогноза за времето на 5 октомври! Какво време ни очаква до края на седмицата?

05 Октомври 2020 | 07:43
0 коментара
Общество

Днес облачността ще бъде разкъсана, предимно средна и висока, по-значителна след обяд. Ще духа до умерен, на места северно от планините и по долината на Струма временно силен вятър от юг-югоизток. От юг ще продължи да се пренася топъл въздух и ще остане топло за началото на октомври с максимални температури между 29° и 34°, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието

ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна след обяд, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Вторник и сряда

горещото време ще се ограничи само около Черноморието и на Югоизток, тъй като от запад ще започне захлаждане с есенни валежи. 

Ще нахлува по-хладен въздух, с който ще превалява от вторник до четвъртък. 

Вятърът ще е особено силен в четвъртък в Дунавската равнина.

До края на работната седмица нестабилността в атмосферата ще отстъпи в източна посока. Валежите ще спрат и ще се установи слънчево време с дневни температури около 25 градуса.

Около Черноморието слаби превалявания се очакват след средата на седмицата, с най-голяма вероятност в четвъртък. 
Температурите в най-топлата част на денонощието в понеделник и вторник ще са високи (27-30 градуса), към сряда-четвъртък ще паднат с няколко градуса. Вълнението на морето ще е сравнително слабо в понеделник с тенденция леко да се усили към сряда.

Добавете Вашия коментар

TOP