Проф.Константинов: Скандалите между ГЕРБ и БСП създават благоприятна почва за появата на трети играч

04 Февруари 2019 | 22:27
0 коментара
Политика

Скандалите между двете големи партии ГЕРБ и БСП създават благоприятна почва за появата на трети играч. Това каза в интервю за сутрешният блок „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

 

По думите му аферата „Ало, Банов съм“, ще има продължителност на живот още 2-3 дни, докато пространството не бъде запълнено от друг, пореден скандал, предпоставка за какъвто безспорно ще има около изборите.

 

„Българският народ е свикнал с тези разправии, не знам колко му действат вече. До изборите има 3 месеца, така че кой знае какво още ще се случи. Време е да вложим малко разум в българската политика и то за обсъждането на нещо важно като корупцията, която е много тежък проблем у нас. Наскоро пак бяхме класирани назад в корупционната класация, а хората чувстват това и на битово, и на по-високо ниво.

 

Яростната кампания срещу правителството не трупа особен позитив на БСП – макар, че те удариха тавана, а ГЕРБ почти удариха дъното – сякаш чукат по една и съща плоскост. БСП обаче чука отдолу нагоре, а пък ГЕРБ е стъпил там и се опасяват управлението „да не се продъни“. Това е политическата ситуация у нас в момента“, коментира проф. Михаил Константинов.

 

Той добави още, че заиграването с обществено чувствителна тема като корупцията от страна на опозицията не е случайно, но няма да донесе желания ефект. Край тъч линията на голямата политика загряват различни играчи, готови да се възползват от създалата се ситуация, каза още политическият анализатор.

Добавете Вашия коментар

TOP