Професор от Варшавския университет изнесе лекция пред студенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

16 Ноември 2017 | 10:50
0 коментара
Култура

Проф. д-р Владислав Чаплински, ръководител на катедра „Международно право и европейско право и администрация“ във Варшавския университет в Полша (Uniwersytet Warszawski) бе гост на Правно-историческия факултет към Югозападния университет.

Проф. Чаплински се срещна със студенти от специалностите „Международни отношения“ и „Право“, които с интерес слушаха публичната лекция, посветена на ролята на международния обичай в международното публично право. Професорът от Варшавския университет бе представен на аудиторията от зам.-декана на факултета – доц. д-р Николай Марин.

Проф. д-р Владислав Чаплински е член на законодателния съвет към министър-председателя на Република Полша за периода 1999-2006 г.; Член е на Консултативния комитет по външни работи от 1998 г.;

Председател на Консултативния комитет по европейско право към Министерството на правосъдието от 2004 г. насам. Бил е директор на Института по правни науки към Полската академия на науките. Стипендиант е на Хумболтовия университет и на университета Макс Планк по международно публично право в Хайделберг.

Главен редактор е на списание „Polish Year Book of International Law“, издание на Института по правни науки към Полската академия на науките. Към момента е директор на Център за европейски изследвания към Варшавския университет в Полша.

Автор е на учебници по международно публично право и право на Европейския съюз.

Добавете Вашия коментар

TOP