Проф. Николай Радулов: Според западни анализи българските пари зад граница надминават 16 млрд. лв.!

19 Май 2019 | 20:05
0 коментара
Общество

Случаят за издирвания вече десети ден Стоян Зайков много прилича на случая в Нови Искър (с шесторното убийство - б.р.). Това заяви бившият секретар на МВР Николай Радулов в предаването "120 минути" по БТВ. 

"Главните герои са същите. Те продължават както тогава да говорят нелепици. За ловното оръжие не може да има експертиза - то стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено", обясни проф. Радулов. 

Издирването на Стоян Зайков, чиято приятелка бе намерена убита, продължава десети ден.

Дни след жената бе открит мъртъв и трети братовчед на Зайков, с когото са съседи. 

В събота на брифинг в Костенец главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е намерено оръжие от едно от двете убийства. По-късно по информация на БНР стана ясно, че откритото оръжие в ловна пушка.

 

Проф. Радулов коментира и търсенето на офшорни сметки на хора от властта. Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска официално от ДАНС данни за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина от лица, заемащи висши публични длъжности.

Според експерта проф. Радулов политици и бивши висши чиновници имат офшорни сметки, в които скрили незаконни доходи. Те са натрупани в последните 20 години.

Според западни анализи българските пари зад граница надминават 16 млрд. лв., посочи проф. Радулов.

Според него ходът на главния прокурор трябва да бъде адмириран.

Добавете Вашия коментар

TOP