Проф. Константинов: Парламентарните избори в България ще се проведат на 28 март 2021 г.

13 Юни 2020 | 15:51
0 коментара
Политика

На 28 март 2021 г. ще се проведат редовните парламентарни избори в България. Новината съобщи в предаването на БНТ "Денят започва" с Георги Любенов председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

 

Любопитно е, че датата е имен ден на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той днес навършва 61 години, а така Константинов му отправи своеобразен поздрав в аванс за именния ден. Очевидно професорът математик не допуска предсрочен вот, макар скандалите в държавата да ескалират.

Професорът  коментира дали машинното гласуване ще бъде възможно на следващия вот.

 

„Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г., ако са редовни. Предишният вот беше на 26-и март 2017 г. Говорим за първата възможна дата след предишните избори, за да не се окаже, че имаме 2 парламента. Много трябва да мислим за машинното гласуване и дали въобще хората ще искат да гласуват, защото струпването на едно място може да е много опасно. Във Франция постъпиха безотговорно и няколко хиляди души умряха, защото излязоха да гласуват.

 

Има много голяма пречка пред електронното гласуване и по пощата – тайната на вота.

 

При електронното гласуване ще има 100% резултатност на купените гласове. Защото може да ви платят, но в тайната стаичка никой не знае какво сте задраскали“, допълни анализаторът. 

 

"Ако през това време вълната на заразени с коронавирус си тече, вие ще пипнете ли екрана на машината за гласуване? Така че, много трябва да мислим какво ще правим в такъв случай. Този въпрос трябва да се реши - дали изобщо хората ще искат да гласуват машинно", каза проф. Константинов.

 

Втора вълна на коронавирус ще има по аналогия на испанския грип от 1918-1920 г., когато умират милиони, но днес нещата са други. Никой не може да каже, дали няма да остане в нас. Не съм вярвал, че толкова много и противоречива информация ще чуя за 4 месеца. Процентът на смъртността се измерва като се сравнят починалите и оздравелите. По тази формула в началото резултатите бяха много страшни в Нидерландия и Великобритания, коментира той.

„При тези, които са развили сериозни симптоми, смъртността е 10%, какъвто е резултатът и при пневмонията. У нас има 24-25 починали на 1 млн. души. По този показател сме 10 пъти по-добре от Европа и 2 пъти – от света. Оказа се, че има криви, които предсказват броя на заразените с месец напред. Ако за Европа броят на починалите са 170 000, то може да се предскаже колко ще са след месец“, коментира проф. Константинов.

„Държавата се справя блестящо с коронакризата", отбеляза проф. Константинов. 

Добавете Вашия коментар

TOP