Проф. Константинов: Освен с машини, трябва да може да се гласува и с хартиена бюлетина

01 Септември 2020 | 08:44
1 коментара
Политика

Темата за машинното гласуване е на дневен ред, заяви в Сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов, който напомни какво е записано в сегашния Изборен кодекс.

Той поясни, че по тази тема протестиращите си противоречат. Те хем искат машинно гласуване, хем искат избори след два месеца. Не може да има избори след два месеца с машини, заяви Константинов.

Проф. Михаил Константинов заяви категорично, че трябва да се запази опцията за хартиен вот. „Не всички са използвали компютър“, напомни той.

Относно гласуването по интернет, Константинов обясни, че то крие рискове и напомни, че заради възможността да бъде хакнато много малко страни го използват.

"Машинно гласуване има там, където хората са неграмотни. Например в Индия - не могат да пишат, да четат и има картинки", каза още той пред БНТ.

Добавени коментари

Много интересно! публикува:
01 Септември 2020 | 11:46
По-горе професорът пише-"Не всички са използвали компютър." и затова е нужно да има и хартиени бюлетини.За "компютърно неграмотните".Та така де,понеже в Индия не могат да пишат,разбирай и да четат им предоставят машини с картинки /навярно със снимки на кандидатите/.Ето! Това е човекът,който ще ни ориентира в предизборната и изборната обстановка! "Блазе" ни с такива "специалисти".Така ще я издокара,че всеки глас ще отиде за гербаджииска власт!

Добавете Вашия коментар

TOP