Проектът „Храна върху платно“ ще бъде публикуван от европейските институции

08 Юни 2018 | 10:22
0 коментара
Култура

Проектът „Храна върху платно“ е част от програмата на ЕРАЗЪМ + Стратегически партньорства с координатор д-р Елена Саянова. В него са включени общо 7 държави – България, Италия, Португалия, Франция, Турция, Хърватска, Полша и 27 учители и 70 ученици.

Партньорите правят проучвания на определен период от историята на изкуството и откриват художественни произведения, изобразяващи храна. Като резултат, учителите и учениците са направили многобройни презентации и доклади за конкретна художествена школа.

В рамките на 2 години са били организирани и проведени работна среща в Турция, обмен между учители в Португалия и Хърватска, обмен на ученици във Франция, поредица от кратки обучителни сесии в музеи на Лисабон и заключителна международна конференция с 65 участници в България.

По проекта са организирани образователни екскурзии в национални музеи и художественни галерии, включващи релевантни дейности. Българските ученици и учители са посетили новия музей „Square 500”. Направени са много видеоклипове „Майсторския клас“, които показват как да се готвят ястия от картини. Разработен е и онлайн курс „Храна върху платно”, достъпен за всички на платформата на проекта.

Добавете Вашия коментар

TOP