Продължава блокадата на "Орлов мост" в София

31 Юли 2020 | 08:29
0 коментара
Общество

Антиправителствените протести продължават. Продължават и блокадите на ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.

Вчера гражданите се събраха в триъгълника на властта, където е разположен единият палатков лагер. Протестиращите хвърляха яйца и домати по Министерския съвет, а около 21 ч. тръгнаха на традиционното шествие, като крайната им цел беше "Орлов мост". Там те се сляха с другия палатков лагер. След това се разделиха на групи и затвориха и други ключови кръстовища.

Палатките пред Министерския съвет и на "Орлов мост" останаха и през нощта. Протестиращите не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на "Орлов мост" докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.

Общински служители се опитват да убедят протестиращите на „Орлов мост” да позволят придвижването на градския транспорт, информират от NOVA.

"Опитваме се да разговаряме с тях и се надяваме те да проявят разбиране", казват служителите.

Исканията на протестиращите остават същите. "На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени, ние сме готови да освободим движението", казват протестиращите.

Добавете Вашия коментар

TOP